Turist Rehberleri için Salgın Önlemleri ve Çözümlerimiz

Turist Rehberleri için Salgın Önlemleri ve Çözümlerimiz

 

   Dünya Sağlık Örgütü’nün önerileri doğrultusunda dünyada ve Türkiye’de kontrollü normalleşme aşamasına geçildi. Haziran ayı itibariyle tur ve gezi etkinlikleri yeni normalin gereklilikleri göz önünde bulundurularak yeniden yapılmaya başladı. Bu süreçte seyahat ve turizm faaliyetleri gerçekleştirilirken hijyen önlemlerine harfiyen uymak hayati önem taşıyor ve etkinliklerde en büyük sorumluluk da tur rehberlerine düşüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı konuyla ilgili yayınladığı genelgede turist rehberlerinin uyması gereken kuralları paylaştı. 

  Öncelikli olarak tur rehberlerinin salgın konusunda bilinçli olması ve tur sırasında sorumlu kişi olarak hijyen kuralları hakkında katılımcıları yönlendirecek bilgiye sahip olması çok önemli. Hem kendisi hem de katılımcılar için tur boyunca gerekli hijyen malzemelerini yanında bulundurması gerekiyor. Bulaşma riskini arttırabileceği için eldiven kullanılmaması ve bunun yerine ellerin sürekli temizlenmesi ve yüzeylerle temastan olabildiğince kaçınılması öneriliyor. Tur rehberleri maskelerin doğru takıldığından ve herkesin kurallara uygun hareket ettiğinden emin olmalı. Bu nedenle serbest zaman dışında her an tur grubunun yanında olmalılar.

  Turlarda farklı kişilerle sürekli temas halinde oldukları için tur rehberleri kendi sağlık durumlarını yakından takip etmeli ve gerekli durumlarda çalışmaya ara verip kendilerini izole etmeliler. 

  Salgın sürecini en hızlı şekilde atlatabilmemiz için herkesin işbirliği halinde olması gerekiyor. Turdaki katılımcıların sağlık durumu bilgilerinin önceden bilinmesi risk gruplarını güvende tutmak ve sağlıklı kişilerle hasta kişilerin temasını önlemek için gerekli.

Salgın Döneminde Tur Rehber Sistemlerinin Önemi

  İnsanların sürekli maske takması ve aralarındaki mesafeyi korumasının oldukça önemli olduğu bu dönemde normal şartlarda iletişim kurmak zorlaşabilir. Tur rehberlerinin bütün katılımcılara mesafeye rağmen sesini duyurduğundan emin olması için infoport olarak da bilinen kablosuz iletişim sistemlerinin kullanımı gereklidir. 

Tur Rehber Sistemleri ve Kulaklıklar için Hijyen Çözümleri

   Yayınlanan genelgede hijyen şartlarını yerine getirebilmek için kullanılan kulaklıkların tur boyunca tek biri kişi tarafından kullanılması ve mümkünse kulaklık ve mikrofonların kişiye ait olması gerektiği belirtiliyor ancak turlarda herkesin kendi kulaklığını getirmesi mümkün olmayabilir, unutulabilir ya da getirdikleri kulaklıkların kalitesi yeterli olmayabilir. 

  ORIA Tur Rehber Sistemleri ile birlikte katılımcıya turun başında teslim edilen kulaklıkların yüzle temas eden sünger kısımları üzerine kişiye özel kulaklık hijyen pedleri takılması önerilir. Tek kullanımlık kulaklık hijyen pedlerini Tur Rehber Sistemi ve yüksek kaliteli kulaklıklar ile birlikte ORIENT’ten temin edebilirsiniz.

Bağırarak Konuşmaktan Kaçınılmalı

  Bağırarak konuşma damlacık oluşumuna sebep olacağı için mutlaka kaçınılması gereken önemli bir nokta. Kaliteli tur rehber sistemlerinin kullanımı kalabalık ve gürültülü ortamlarda dahi rehberlerin rahat bir ses tonuyla konuşurken katılımcılara sesini net ve temiz bir şekilde duyurmasını sağlar. 

Tur Rehber Sistemlerinin Temizlenmesi

  Tur rehber sistemlerinin gün içinde bile birden fazla kullanıcı tarafından kullanılması gerekebilir. Bu nedenle her turdan sonra cihazların dezenfekte edilmesi çok önemlidir. ORIA Tur Rehber Sistemleri yuvarlak hatları ve fazla yüzey içermemesi sebebiyle her kullanımdan sonra sıvı dezenfektan ya da mendiller ile kolayca temizlenir ve yeni tura hazır olur.

ORIENT Tur Rehber Sistemleri etkinliklerinizde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarken misafirlerinizle kusursuz iletişim kurmanıza olanak sağlar.

  ORIA Tur Rehber Sistemleri gürültülü ortamlarda bile yüksek kalitede, berrak ve net ses iletimi sağlar. Böyle rehber sesini iletmek için bağırmak zorunda kalmaz. Rahat bir ses tonuyla anlatımını yaparken, katılımcılar aralarındaki mesafeden etkilenmeksizin rehberi dinler.

ORIENT Tur Rehber Sistemleri Covid-19 salgın sürecinde sunduğumuz esnek çözümler sayesinde hijyen ve mesafe kurallarına uyarken tur etkinliğinizi başarıyla tamamlamanızı sağlar.

Turizm Bakanlığı'nın turist rehberleri için yayınladığı genelgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Blog

Diğer İçerikler

Tur Rehber Sistemi Nedir?

Tur Rehber Sistemi Nedir?

Tur rehber sistemleri hakkında bilgi almak ve kullanım alanlarını öğrenmek için yazımızı okuyun

Sesli Rehber Sistemi Nedir?

Sesli Rehber Sistemi Nedir?

Sesli rehber sistemleri ve kullanım alanları hakkında bilgi alın ve yerli üretim sesli rehber sistemimizin ayrıcalıklarını keşfedin